Страхування безпеки польотів в Україні: нові виклики для національної авіації

Страхування безпеки польотів в Україні: нові виклики для національної авіації

У неділю ввечері, 13 лютого 2022 року, Уряд України прийняв оперативне рішення про виділення Мінінфраструктури коштів з резервного фонду державного бюджету України для гарантування безпеки польотів повітряних суден у повітряному просторі країни. Для цього за погодженням із бюджетним комітетом Верховної Ради України обсяг резервного фонду держбюджету було збільшено на 16,6 мільярдів гривень. Кошти зберігатимуться на окремому ексроу-рахунку Міністерства інфраструктури України. У разі потреби вони використовуватимуться для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників.

«Зазначене рішення — це сигнал для міжнародної спільноти, що Україна готова брати на себе фінансові зобов’язання за безпеку літаків в українському повітряному просторі. Зокрема вже від завтра ми починаємо гарантувати реальними грошовими коштами фінансові зобов’язання лізингових компаній. Виділені кошти покривають страхові випадки для не менше, ніж 23 повітряних суден. Вкотре наголошу, що підстав для паніки немає, українське небо залишається відкритим, більшість польотів до та з України здійснюються у штатному режимі. Ми на постійному зв’язку з нашими міжнародними партнерами та українськими компаніями для попередження будь-яких можливих кризових ситуацій», —

___________________

повідомив Олександр Кубраков — міністр інфраструктури України.

Зокрема рішення Уряду було прийняте у зв’язку із тим, що починаючи з 14 лютого, європейські страхові компанії призупинили виплати для авіакомпаній, які літають в Україну.

Як відомо, 12 лютого лізингодавець української авіакомпанії SkyUP заборонив вліт літака у повітряний простір України. Через це рейс SkyUP за маршрутом «Мадейра (Португалія) — Київ» був змушений здійснити посадку в Кишиневі (Молдова) та відправити 175 пасажирів автобусами до Києва. Це сталося після того, як перестрахувальний брокер Ллойда (Великобританія) оголосив про тимчасове зняття всіх опцій з покриття військових ризиків у авіаційному страхуванні в Україні. Також 12 лютого нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти до України. Це рішення авіаперевізник прийняв «з огляду на останні зміни у переліку порад щодо здійснення подорожей та обширний аналіз стану безпеки».

На 15 лютого 2022 року існує певне скорочення і обмеження з боку низки іноземних авіакомпаній щодо здійснення польотів над територією України. В той же час українське небо залишається відкритим. Міжнародний аеропорт «Бориспіль» і всі інші міжнародні аеропорти працюють у штатному режимі відповідно до всіх міжнародних правил безпеки авіаперевезень. А згідно із повідомленням директора аеропорту «Бориспіль» Олексія Дубревського, авіакомпанії SkyUp, «МАУ» та Wizz Air вже повністю відновили продаж квитків.

«Зараз мають проводитися інтенсивні переговори з Лондоном, з відповідними компаніями, які причетні до авіаційної галузі. Мають проводитися перемовини з авіаційними чинниками ЄС і Північної Америки. Якщо ці переговори будуть успішними, ми не будемо мати особливих проблем, але якщо ці переговори будуть провальними, або ними ніхто не буде займатися, як це відбувається сьогодні, тоді в нас буде суттєве скорочення авіаційного потоку в Україні і над Україною. А це не лише проблема для наших пасажирів, а це проблема також для українських компаній, які обслуговують авіаційний простір», —

___________________

зауважив екс-міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Висновки:

  1. На даний момент Європейське агентство авіаційної безпеки не давало рекомендацій щодо обмеження польотів над Україною. Як правило, агентство надає рекомендації на підставі рішень національних органів, які повідомляють про певні обмеження щодо польотів. У той же час Європейське агентство авіаційної безпеки має повновагу щодо самостійного ухвалення рішення про обмеження, виходячи зі своїх міркувань і даних про безпеку чи небезпеку польотів.
  2. В разі, якщо Європейське агентство авіаційної безпеки надасть рекомендації щодо призупинення польотів над територією України, ратифікація міжнародного договору про «відкрите небо» для нас буде відкладена на невизначений термін. Нагадаємо, що Україна та ЄС підписали довгоочікувану угоду про Спільний авіаційний простір, відому як угода про «відкрите небо», 12 жовтня 2021 року. На початку лютого 2022 року у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про спільний авіаційний простір». Наразі документ опрацьовується у профільному комітеті, який згодом має рекомендувати його до голосування.
  3. Отже, надважливою складовою в напрямку збереження позицій у повітряному просторі для України є продовження міжнародних комунікацій та переговори із потужними страховими компаніями, які надають у лізинг українським авіакомпаніям свої літаки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ