Дайджест новин Транспортної сфери за період з 29.01.2022 по 05.02.2022

Транспорт
Тижневий дайджест
29.01.2022–05.02.2022

Редакція Intelmag щоденно моніторить події і процеси, що відбуваються в Транспортній сфері України, та виділяє з безмежного потоку найактуальніші — ті, які впливають на розвиток галузі та її трансформацію. У зазначеному матеріалі представлені події за період з 29.01.2022 по 05.02.2022.

У DB Engineering & Consulting GmbH підбирають кадри для роботи в Україні

На сторінці DB Engineering & Consulting GmbH в соціальній мережі Linkedin розміщено оголошення щодо пошуку керівника проєкту зі стратегічного співробітництва між DB Engineering & Consulting GmbH та «Укрзалізницею». В оголошенні зазначено, що метою співробітництва є створення окремої юридичної особи, підвищення ефективності діяльності, фінансових показників і роботи за прозорим механізмом субсидування з ефективним корпоративним управлінням на найкращих прикладах Європи. Рекрутером визначено вимоги до кандидатів: наявність професійної освіти, знання особливостей функціонування ринку залізничних пасажирських перевезень, стаж роботи за фахом не менше 8 років (з них 5 на керівних посадах) і готовність переїхати до України на 1-2 роки.

Як повідомлялося раніше, філія «Пасажирська компанія АТ “Українська залізниця”» 31 грудня 2021 оголосила тендер на закупівлю «Послуги консультаційні з модернізації вертикалі пасажирських перевезень АТ “Укрзалізниця”». Очікувана вартість закупівлі складає 304,5 мільйони гривень. 3 лютого 2022 року було визначено новий кінцевий термін подання пропозицій — до 11 лютого 2022 року. Дата проведення аукціону перенесена з 14 на 21 березня 2022 року.

Відповідно до заяви народної депутатки від фракції політичної партії «Слуга народу» Юлії Гришиної, що оприлюднена на її сторінці у фейсбуці, тендерна документація підготовлена під конкретного учасника, а саме під німецьку компанію DB Engineering & Consulting GmbH.

Як бачимо, кадровий підрозділ DB Engineering & Consulting GmbH, імовірно, впевнений у перемозі на аукціоні, оголошеному філією «Пасажирська компанія АТ “Українська залізниця”», оскільки вже почав підбирати кадровий склад для роботи в Україні.

Залізничну колію в оренду? Легко.

Регіональне відділення Фонду державного майна України в Донецькій та Луганській областях за результатами проведеного аукціону з надання в оренду двох під’їздних залізничних шляхів обрало переможців: ТОВ «Рубіжне-Агро» (під’їздний залізничний шлях № 28 станції «Рубіжне») та ТОВ «Голден Агро» (під’їздний залізничний шлях № 30 станції «Рубіжне»).

Визначена вартість оренди в незначній мірі перевищує стартову ціну аукціону. У загальному сенсі проведення вказаних аукціонів у повній мірі співпадає з концепцією, закладеною в законопроєкт «Про залізничний транспорт» від 06.09.2019 № 1196-1 щодо передачі приватним структурам залізничної нестратегічної інфраструктури. Разом з тим на сьогоднішній день законопроєкт не ухвалений, однак під’їздні залізничні шляхи вже передаються в оренду.

Перевіряли фонд боротьби з COVID-19, а порушення знайшли в «Укравтодорі»

Державною аудиторською службою України поширена інформація щодо перевірки використання коштів, спрямованих із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

Відповідно до оприлюднених матеріалів, найбільше коштів на боротьбу з коронавірусом отримав «Укравтодор» (26,2 мільярдів гривень) та МОЗ (21,8 мільярди гривень).

Найбільше фінансових порушень виявили в «Укравтодорі» — 12,6 мільярдів гривень, з яких усунуто лише 5,9 мільйонів гривень.

Зокрема замовником допущені наступні порушення:

– замовники не відхилили учасників торгів, пропозиції яких не відповідали вимогам тендерної документації, уклали договори, умови яких не відповідали тендерній документації та/або тендерній пропозиції переможців процедур закупівель;

– оплачено завищену вартість виконаних робіт у сумі 7 мільйонів гривень, а також завищено обсяги виконаних робіт, пред’явлених до оплати, в сумі 1,2 мільйони;

– допущені порушення законодавства у сфері закупівель, які вплинули на результати торгів тощо.

Зі свого боку «Укравтодор» на власному веб-сайті надав пояснення щодо таких порушень, назвавши їх формальними і зазначивши, що переважна більшість з них вже оскаржена в судовому порядку.

Разом з тим, відповідно до даних Держаудитслужби за результатами проведеного моніторингу, 17 матеріалів передано в правоохоронні органи, 7 матеріалів заходів державного фінансового контролю долучено до кримінальних проваджень та 6 кримінальних проваджень відкрито за матеріалами заходів державного фінансового контролю. Однак, хоча «Укравтодор» і звітує про судове оскарження, варто зауважити, що на користь Держаудитслужби вже прийнято одне рішення (15,2 мільйонів гривень), а 34 висновки моніторингів процедур закупівель залишаються у процесі розгляду. Відтак, у випадку, якщо у судовому порядку буде підтверджено порушення, які вплинули на результати торгів, — можуть бути скасовані десятки закупівель. Це загрожує «Укравтодору» новими судовими позовами, а також притягненням винних осіб до відповідальності.

ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ