Трансформація ринку машинобудування та перспективи електромобілів в Україні

Трансформація ринку машинобудування та перспективи електромобілів в Україні

Машинобудівна галузь одна із перших відчула на собі наслідки та можливості «зеленої» енергетики, адже на неї приходиться 24% від загального об’єму викидів парникових газів. Левову частку в цьому об’ємі займає автомобільний транспорт — 18%.

IEA (International Energy Agency) прогнозує, що викиди машинобудівної галузі до 2030 року знизяться на 8,5%. Головним напрямком декарбонізації транспорту є перехід з двигунів внутрішнього згоряння на електричні двигуни.

Сучасний електромобіль (BEV) за весь життєвий цикл викидає на 30% вуглецю більше, ніж автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння. Більша частка викидів EV — непрямі, через це економія викидів відчутно коливається в залежності від структури споживання електроенергії.

Важливий стрибок у світовій електромобільності пов’язаний із пакетом законопроєктів у сфері клімату, енергетики, землекористування і транспорту ЄС, що направлені на зменшення викидів чистих парникових газів як мінімум на 55% до 2030 року в порівнянні з показниками 1990 року.

Постанова ЄС посилює допустимі норми викидів СО2 для автомобілів і фургонів. У планах — зменшення шкідливих викидів від нових автомобілів на 55% до 2030 й на 100% до 2035 року в порівнянні з показниками 2021 року. Це дозволить після 2035 року реєструвати всі нові автомобілі з нульовим рівнем викидів вуглецю.

Світовий ріст продажу електромобілів

Трансформація ринку машинобудування та перспективи електромобілів в Україні

За даними EV Volumes, частка BEV+PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) у світових продажах легкових автомобілів зросла з 3% у першому півріччі 2020 року до 6,3 % у 2021 році.

У листопаді 2021 року продажі електромобілів встановили рекорд: за три квартали вдалося реалізувати 3,1 мільйона екземплярів — це стільки ж, скільки було продано за весь 2020 рік.
Експерти EV Volumes чекали збільшення продажів електрокарів ще на початку 2020 року, але перша хвиля пандемії Covid–19 дуже негативно вплинула на всю машинобудівну галузь.

У звіті BloombergNEF за 2021 рік зазначається відчутне пришвидшення переходу на транспорт з нульовим рівнем викидів.

Таким чином, до кінця 2021 року загальна частка електромобілів на автотранспортному ринку переважила 6%. Зрозуміло, що по країнах цей показник сильно різниться.

Яка країна перша на шляху до безвуглецевого транспорту?

Наразі світовий ринок електромобілів знаходиться в стадії нового «буму» та зростає швидкими темпами. Удосконалення технологій, збільшення відстані пробігу на одному заряді до 300–400 кілометрів, розвиток інфраструктури, мотиви збереження навколишнього середовища, випуск більш доступних моделей електрокарів та субсидіювання цих технологій зі сторони урядів країн роблять перспективи розвитку даного ринку вельми обнадійливими.

Трансформація ринку машинобудування та перспективи електромобілів в Україні

Вже не перший рік всесвітнє товариство на обговорення питання щодо введення заборони автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння. Деякі країни навіть перейшли від обговорення до дій. Так, наприклад, Норвегія активно фінансує з бюджету субсидії покупцям електромобілів, і їхнім власникам доступний безплатний проїзд по платним автобанам. У Норвегію вже майже прийшло безвуглецеве майбутнє. До кінця 2021 року доля електромобілів в країні (разом з гібридами) виросла до 95%. Офіційно норвежці планують відмовитися від авто з ДВЗ до 2025 року.

ЄС, Китай, США

У багатьох країнах електрична мобільність розвивається дуже динамічно, особливо в Китаї. Минулого року його автопарк практично подвоївся — до 3 мільйонів нових реєстрацій. Влада, як і в Європі, стимулює продаж електрокарів, але ключовою особливістю розвитку ринку електрокарів в Китаї є те, що китайці виробляють як дорогі моделі, так і низькошвидкісні електромобілі, які коштують від 3 до 5 тисяч доларів. Так, запас ходу такої машини замалий (100–200 кілометрів), однак для пересування містом для мешканців цього достатньо.

Піднебесна знову стала найбільшим ринком електрокарів у світі з рекордною кількістю виробників — близько 300 компаній. Влітку 2021 року китайський Wuling Hongguang Mini EV навіть обійшов за кількістю продажів продукти Tesla.

Великий потенціал для розвитку «зеленого» транспорту демонструє і Франція. На кінець 2021 року кожен п’ятий автомобіль в країні мав акумуляторну батарею, а це на 87% більше, ніж за той же період 2020 року.

Вересень 2021 року став дуже знаковим для Німеччини: в країні вперше було куплено більше BEV, ніж дизельних авто. За даними Федерального автотранспортного відомства, доля електромобілів в продажах нових легкових машин зросла до 17,1%, тоді як доля авто з ДЗВ впала до 15,9%.

На території США також відчутне збільшення конкурентоспроможності електромобілів. Ринок BEV, звісно, поступається Європі та Китаю, але у 2021 році Америці вдалося реалізувати 272 554 електромобілі, що складає 2,3% від загального об’єму ринку. На даний час це рекордний показник для країни.

Гібриди та BEV — однаково ЕКО?

Всі електромобілі можна розділити на три сегменти: гібриди, які поєднують в собі ДВЗ (двигун внутрішнього згорання) і електричний двигун; плагін-гібриди PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), які заряджаються кабелем від мережі; повністю електричні автомобілі BEV.

Продажі гібридних автомобілів досі домінують в країнах ЄС. Однак останні випробування сучасних моделей Hibrid та PHEV показали, що вони мають набагато більший вуглецевий слід, ніж заявляють виробники. «Викиди СО2 присутні навіть при запуску з повністю зарядженою батареєю», — повідомляє європейська екологічна компанія Transport & Environment.

Після отримання вказаних результатів екоактивісти закликали уряди ЄС припинити субсидії на закупівлю і щедрі податкові пільги для плагін–гібридів.

Економічна газета Handelsblatt бачить в цьому очевидний тренд: «Плагін–гібриди стають безперспективною моделлю, а повністю електрифіковані автомобілі швидше очікуваного затвердились на ринку».

Видання цитує заяву топ–менеджера Daimler, Volkswagen і Skoda про те, що ці виробники не збираються розробляти нові моделі авто з ДВЗ і акумулятором. Експерт попереджує власників таких авто і потенційних покупців про те, що ціни на вживані плагін–гібриди сильно впадуть у наступні роки.

Чи швидко відбудеться світова електромобілізація?

Майбутнє належить транспортним засобам з нульовим рівнем викидів. Однак перехід на приводи без викидів вуглецю й екологічно нейтральне виробництво ставить серйозні задачі перед виробниками автомобілів та їхніми постачальниками.

За даними міжнародної консалтингової компанії Bain & Company, глобальне використання електромобілів буде швидко зростати разом зі зниженням цін протягом наступних 2–8 років, досягнувши свого переломного моменту у 2024 році. Це посилить перегони виробників електрокарів: вони будуть вимушені жорстоко конкурувати зі своїми технологічними суперниками. Водночас неможна не зважати пандемію Covid–­19, що вже декілька років стоїть на перешкоді розробці автономних транспортних засобів.

Також експерти Bain наголошують, що виробники та постачальники BEV можуть використовувати потенційні загрози майбутнього шляхом прийняття стратегічних інвестиційних компромісів.

Попит на електромобілі в Україні

Український парк електромобілів почав невпинно рости з 2018 року. На той час в країні було зареєстроване лише 5,3 тисячі електрокарів, а вже на початку 2019 ця цифра збільшилась до 12 333 машин. Цьому сприяв пільговий період на імпорт електричних автомобілів без мит і ПДВ, термін дії якого був розрахований на 12 місяців. Завдяки зазначеним пільгам ринок активізувався, і продажі BEV збільшувались щомісяця.

Станом на 1 січня 2022 року в Україні нараховується 33 552 електромобілі. Свіжою статистикою на своїй сторінці у фейсбуці поділилась експертка ринку електромобілів Марина Китіна.

Трансформація ринку машинобудування та перспективи електромобілів в Україні

Частка продажів автомобілів в Україні з електричними двигунами не перевищує 1,5% від загальної кількості. А словосполучення «нова машина» — взагалі не про цей сегмент ринку. Станом на кінець 2021 року лише 8% придбаних електрокарів були новими, інші 92% — ввезені з–закордону або куплені на внутрішньому перепродажі.

Висновки:

  1. Для виявлення перспективи розвитку та використання електромобілів необхідно звернутися до таких сфер, як навколишнє середовище, політика, економіка, інфраструктура і техніка. З боку охорони навколишнього середовища актуальність та необхідність використання електромобільного транспорту складно переоцінити. Даний вид транспорту на сьогодні є найбільш екологічно чистим, адже він менше впливає на зміну клімату, дозволяє істотно знизити глобальні викиди CO2, не виробляє викидів в атмосферу і зменшує шумові навантаження. Всі перераховані вище фактори особливо актуальні в міських умовах.
  2. У політичній сфері діяльності актуальність використання електромобілів полягає в дотриманні міжнародних норм пограничних значень викидів шкідливих речовин, запровадження зон з обмеженими викидами або вільних від викидів цих шкідливих речовин. Використання електромобілів є причиною корекції довгострокових планів з розвитку транспорту багатьох країн, так само як і є причиною виділення субсидій, на які витрачаються значні суми з бюджетів країн, що підтримують розвиток електромобільного транспорту.
  3. Подальший напрямок вдосконалення вітчизняного ринку електромобілів в Україні є одним з пріоритетних для держави.
  4. З 1 січня 2022 року в Україні набули чинності законодавчі акти «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні»  № 1660–ІХ та «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні» № 1661–ІХ.

Обидва документи розроблені з метою стимулювання розвитку виробництва в Україні електромобілів, зарядних пристроїв та комплектувальних виробів до них, що дасть можливість через включення до ланцюгів доданої вартості світових автовиробників створити нові робочі місця і збільшити частку автовиробництва і суміжних галузей у ВВП країни. За прогнозами одного з авторів законопроєктів, прийняття зазначених законодавчих актів дозволить збільшити частку екологічного транспорту на автомобільному ринку України до 20–25% у 2028 році.

ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ