Дайджест новин Транспортної сфери за період з 12.11.2021 по 19.11.2021

Транспорт
Тижневий дайджест

Редакція Intelmag щоденно моніторить події і процеси, що відбуваються в Транспортній сфері України, та виділяє з безмежного потоку найактуальніші — ті, які впливають на розвиток галузі та її трансформацію. У зазначеному матеріалі представлені актуальні події за період з 12.11.2021 по 19.11.2021

Компанії Віктора Пінчука відвойовують право брати участь у державних закупівлях

Верховний Суд України постановив скасувати рішення суду, яким визнано законною заборону Антимонопольного комітету України на участь компаній, афілійованих до «Інтерпайпу», у публічних закупівлях протягом трьох років.

Брак локомотивів у «Укрзалізниці» гальмує економіку України

Дефіцит локомотивної тяги провокує затримку вантажів і наносить збитки компаніям-відправникам вантажів та їхнім отримувачам. Брак локомотивів спровокований фактично самим керівництвом «Укрзалізниці».

Міністерство інфраструктури України оприлюднило проєкт нормативного акту, який змінює структуру руху коштів у сфері перевезення річковим транспортом

Проєктом наказу Мінінфраструктури пропонується внесення змін до Порядку справляння та розмірів ставок портових зборів, а також до Порядку обліку та використання коштів від портових зборів. При цьому Мінінфраструктури не акцентує увагу на змінах у сфері використання коштів від портових зборів.

У 2022 році ДП «Адміністрація морських портів України» має бути перетворена на акціонерне товариство

17.11.2021 Кабмін вніс зміни до «Плану заходів з виконання Державної програми стимулювання економіки…», якими переніс термін перетворення АМПУ в акціонерне товариство з 2021 року на 2022 рік. Корпоратизація АМПУ дозволить пришвидшити різного роду приватизаційні процеси.

Собівартість польоту для авіакомпаній у 2022 році, можливо, збільшиться в ціні

У наступному 2022 році державне підприємство обслуговування повітряного руху України планує підвищити ставки за аеронавігаційне обслуговування, можливо, з метою компенсації отриманих збитків.

ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ