В Україні хочуть зобов’язати абонентів мобільного звязку прив’язувати паспортні дані до номеру телефона

В Україні хочуть зобов’язати абонентів мобільного звязку прив’язувати паспортні дані до номеру телефона

Українців планують перевести на контрактне обслуговування мобільного номера у разі, якщо він буде прив’язаним до банківської картки. Законопроєкт «Про електронні комунікації» щодо захисту інтересів держави та користувачів електронних комунікаційних послуг (реєстр. №6183), ініційований депутатом ВР від політичної партії «Слуга народу» Олександром Федієнко, був розглянутий Комітетом з питань цифрової трансформації Верховної Ради України 17 листопада 2021 року.

На думку одного з авторів законопроекту Олександра Федієнка, подібні заходи допоможуть краще захистити банківські рахунки українців від шахраїв.

Людина має банківську картку, яка прив’язана до телефонного номера. У разі шахрайських дій, що відбуваються з цією банківською картою із застосуванням цього телефонного номера, людина звертається до кіберполіції, вона звертається до оператора, а оператор каже, що цей телефонний номер не контрактний, припейдний. Тобто, це номер нічийний

 

Олександр Федієнко – народний депутат України

У разі прийняття такого закону, редакція вважає за потрібне виділити два позитивних моменти:

1) Протидія шахрайським схемам

Ні для кого не секрет, що в Україні одним із розповсюджених видів шахрайства є несанкціонований доступ до банківських рахунків через відновлення сім-карти жертви. Механізм дуже простий. Шахраї під виглядом call-центрів телефонують жертві та допитуються про дані для відновлення сім-карти (останні набрані номери, дівоче прізвище матері і т.п.). Далі після відновлення, а фактично — дублювання сім-карти шахраї можуть отримати доступ до банківських сервісів жертви та привласнити її грошові кошти.

Кожного року шахраї викрадають сотні тисяч гривень громадян. Правоохоронні органи хоча й відшукують злочинців, проте всі випадки викрити не можуть. Тож значна кількість громадян залишається без своїх коштів.

Введення обов’язкової контрактної основи для абонентів-користувачів банківських послуг повністю нівелює можливість відновлювання/дублювання сім-карт сторонніми особами. А це, в свою чергу, повністю знищує наявний злочинний механізм.

2) Спрощення верифікації при користуванні цифровими послугами

Міністерством цифрової трансформації України планується оцифрування 90-100% державних послуг/реєстрів до 2024 року. Наразі платформа та мобільний додаток «Дія» здійснюють верифікацію користувачів через можливості банк-ID. Прив’язка мобільних номерів телефонів до паспортних даних може зумовити спрощення процесу верифікації користувачів, а також відображання повних даних на платформі та у застосунку.

Важливо відмітити, що в Україні вже були спроби ввести обов’язкове контрактне підключення до стільникового зв’язку, проте через різку негативну реакцію громадян цього не сталось.

Теперішній розроблюваний законопроєкт має закріпити положення, яке визначає контрактне підключення лише у випадку, якщо цей номер буде використовуватись для банківських та інших послуг. Отже, якщо у ви користується банківськими застосунками з верифікацією через мобільний номер, цей номер має бути підключений на контрактній основі. Проте ніхто не буде забороняти користуватись вам іншим (неконтрактним) номером телефону.

Відкритим залишаються наступні питання:

  • Чи не буде обмежень за кількістю контрактних номерів на одну особу?
  • Чи зможе такий підхід забезпечити надійний захист персональних даних громадян? Адже в інтернеті є чимало злитих баз даних.

ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ